°9 Giornata: Milan – Juventus: Megfogadtam, hogy többet nem fogadok!

Sok dolog vonja el mostanában a figyelmet a fociról Olaszországban, megannyi poénnak és még több komoly pénzügyi büntetésnek, pernek, valamint eltiltásnak megágyazva ezzel. Nyilván mindenki olvasta, olvassa a folyamatosan napvilágot látó újabbnál újabb híreket a fogadási csalásokkal kapcsolatban – és tegye fel a kezét, aki úgy istenigazából meglepődött, hogy 1) gazdag hülyegyerekek baromságokat csinálnak, és 2) van egy fekete-fehér pólós spicli, aki borítja az asztalt. Én sem lepődtem meg, maximum szerencsétlen Tonhalon. Itt a piaci rés most, hogy alapozó pénzügyi, makro-, és mikroökonómiai képzést tartson végre valaki a milliomos suhancoknak!

Ezzel együtt a Calcio nem lenne az, ami, a nápolyi szemétmaffia, szőröstalpú kuzinok, vagy a csaló rabruhások nélkül. Ez a mostani is csak egy a sok gyászos példa közül, ami ehhez a csodásan elegáns, és izzadtságszagúan lecsúszó ligához hozzátartozik. Kutyaszaros Armani gumicsizma, de mi azért felvesszük hétről-hétre, ha büdös, ha lyukas!

De most az egyszer kivételt teszek!

Vasárnap este rendezik az idei szezon derby d’Italia-ját. Beszéljünk inkább arról!

A válogatott szünet szerintem nem jött jókor a Milannak, az eredményeket tekintve legalábbis semmiképp; de az elmúlt csörték játékának képe, és Zsír heroikussága mégis azt jelezte, hogy jó lehet az, ha Stefi össze tudja szedni kicsit a dolgokat ez alatt a két hét alatt – persze cserébe szarabbul festünk sérülteket tekintve, mint előtte.

Kezdve a kapuval, Zrínyi genoai kirohanásáért szerencsére csupán egy meccset pihenhet, míg az ékes lehetőségtől megijedő Spori inkább 10 nap szabit vett ki, így felkészülnek az örökifjú Mirinda, aki így 40 fölött először védheti kezdőként a piros-fekete hálót, és persze ne feledkezzünk meg a zöld kilences mezeladásokból következtethetően új sztárkapusunkról sem, mint zsíros vésztartalékról.

A védelem is stabilizálódni látszik azzal, hogy Anulu lassan visszatér Pongo-pongóról, talán már ott lehet a padon holnap, ellensúlyként pedig az előrelátó Theo kisárgázta magát intelligensen időzítve, Szeretném még megkövetni magam és kiemelni Zsuzsi játékát, mert abszolút rám cáfolva újra remek formába lendült. Rá nagyon nagy szükségünk lesz a Juve ellen is.

Középütt Lótusz kérdőjel még, ahogy Kruninho is, bár a padon már talán ők is ott lehetnek majd vasárnap. Ami nagyon örvendetes hír pedig, hogy Bence már Milanelloban nézegeti a lóherét újra! A többiek bevethetőek, és az a korábban nehezen megjósolható helyzet áll elő, hogy Múzsa és Vegyes is elfogadható alternatívát szolgálnak a kezdőben (ki emlékszik még Bakaye Traoré-re, vagy akár Asterixre tavalyról?), Rén pedig kirobbanthatatlan, és szerencsére durva teherbírású a pali. Nagy kedvenc.

Előrébb Csucsunak sikerült a honvédelem keretein belül összeszedni egy remek izomsérülést, ami miatt inkább Rómeó izgulhat, hogy most vasárnap, majd pedig a két PSG BL meccsen, vagy közben a kukások ellen beállhat-e Puli helyére a 80. percben. Más potenciális hiányzóról nem szólnak a hírek a bejegyzés írásának pillanatában, de azért várjuk ki a végét!

Talán kezdő: Mirante; Calabria, Thiaw, Tomori, Florenzi; Musah, Adli, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao

A gobbókat nézve csak röviden: nagyon tudnám értékelni, ha Chiesa és Vlahovic is kiülné a meccset. A szlávot valószínűleg nem ússzuk meg, ő mondjuk csak közepesen zavarna, Csáó zsebre teszi, de az olasz még lábadozik, és helyette talán a kis-Weah fog farkasszemet nézni majd Flórival a balunkon. Ezt gondolom nem kell különösebben ecsetelni, hogy kinek jó hír, de valószínűleg így is Zsuzsi fogja elkapni a futót legtöbbször, utolsó emberként, bárki is legyen az.

Lesznek még hiányzóik, mint Alex Sandro, Danilo, De Sciglio ( 😀 ), Pogba ( 😀 😀 ), de ők végképp nem érdemelnek ennél több khárákterth. 

Most, hogy mindenki számára tisztán látszik, hogy idén rekord számú (3) olasz játékos várható a Milan kezdőjében, emlékezzünk meg az amúgy istentelen főnixi fordulatot bemutató Jack papa mostohaapjáról, és az általa világra szült Allegriballról. A rabruhások nagyon jók védekezésben – 8 forduló alatt 6 gólt kaptak, ebből 4-et egy meccsen -, nem számít, ha nincs náluk a labda, sőt valahol mélyen zavarja is őket. Mostanság arra izgulnak csak igazán, ha Kín, vagy Kiaz el tudnak futni egy-egy gyors kontrával, és látom magam előtt, hogy szinte már elhiszik a lottózóban, hogy a két félnótást összeadva nekik is van egy Leao-juk, csak olaszban.

Sokat lehetne elmélkedni még a várható kezdőkről, párharcokról, meg az eddigi statisztikákról, ettől maximális szakmaiatlansággal eltekintve inkább szerepeljen itt, ami szerintem a lényeg summázva: dögletes egy meccs várható egy betömörülő Juve, és egy meddő fölényben dagonyázó Milan között. Surprise – ahogy a megboldogult Benke Laci Bácsi is mondta, mielőtt huszárosan rámasszírozta a piskótalapot a kockára fagyott fagyitégla szélére az egyik mesterreceptjében (sic). Nagy szükség lesz a Score-ban valami gyorsítóra, hogy ne follyunk le unalmunkban a székről. De ne legyen igazam!

Miért gondolom, hogy a dögletes egy találó jelző, kisség bővebben? Egyrészt mert nincs mit szépíteni, Theo és Zrínyi kiválása minőségi romlást jelent a Milan játékát nézve. Taktikai szempontból 2023-ban a francia balbekk egyszerűen nem pótolható az előre játékát tekintve legalábbis, míg a kapus a labdakihozatalokban és a hosszú indításokban is kulcsfontosságú szerepet töltött be az elmúlt időszakban. Nameg védeni is tud éppenséggel, ha arra kerül a sor. Emiatt marad Rén, Rafa és Puli, mint kreatív és minőségi játékerő, és emellett várhatóan újra az Algír Pirlo fogja kavarni a kártyákat a meccs jelentős hányadában a veszélyesebb kollegák helyett. A pálya büdösebbik felén meg egy olyan csürhe fog párologni, akik szépen helyet és időt adnak majd arra, hogy rekord magas labdabirtoklás mellett rekord alacsony xG-vel hozza le a meccset a hazai gárda. Ők meg kontráznak hármat a 90 perc alatt, vagy legfeljebb Buffon rendez nekik pár tizit, vagy lapot telefonon. Nem felejtünk, Gigi, te legenda!

A tabella alapján 4 pont van a két csapat között, ezen felül viszont azt gondolom, hogy az igazi minőségi különbség inkább az lesz, hogy míg a Milan megpróbál majd több-kevesebb sikerrel kreatív, támadó focit játszani a szokásos 4-3-3-ban, addig a gobbók védekezésre, kontrákra fognak építeni egy masszív 3-5-2-vel, és inkább a rombolásra fognak koncentrálni. Ezzel együtt azt várom, hogy a portugál tízesünk emberelje meg magát, és már az elejétől firkáljon valami olyat a balon, amiből legalább egy nyomorult gól szülessen az első félidőben. Akkor bajban lesz Allergia, és jó lenne, ha nekik kellene futni az eredmény után már korán, mintsem nekünk birkózni. Ha lesz terület a támadóink előtt, akkor sima liba. Bár a kacsa tepertőkrémet mostanában jobban szeretem. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

A termék a Lidl-ben baráti áron kapható! Az áruházlánc sajnos egyelőre nem támogatója a blognak 🙁

A minőség, a hazai pálya, az akarat, meg a Puffin lekvár felénk billenti a mérleg nyelvét.

Tipp: 2:0 (Fagioli, Tonali)