Köz-eredmény?

Urak, ezer köszönet, hogy ennyien kitöltöttétek a töltenivalót! Itt most egy rövid összefoglalót láthattok a hajtás után arról, hogy mit mondtatok nekünk. Született pár nem túl meglepő eredmény, és kaptunk remek visszajelzéseket, amiket vagy megfogadunk, vagy fapapucs.

Mindösszesen 41 kitöltéssel örvendeztetett meg minket az ország legjobb olvasótábora. Ez a 41-es létszám bár elmarad a mágikus 42-es számtól, mint ahogy a Milan a második csillagjától egyelőre, mégis jó kis minta nekünk ahhoz, hogy nagy vonalakban, helikopter vjúból, háj levöl lássuk, hogy mi a helyzet. Az eredményeket ahol van értelme, ott egy az egyben mutatom, de majd látjátok, hogy van néhány eset, ahol sok a frí tekszt, és a rengeteg pozitív, és legtöbbször a Hofi Gézát megszégyenítő szellemességgel megírt egyedi vélemény jelentős százalékát teszi ki a válaszoknak – na ezekben az esetekben lesz kommentár és összefoglalás.

1. Korcsoport

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy egy érett, sokat látott, tapasztalt és bölcs olvasótáborral van dolgunk. Mint Zsír, a legszebb férfi ember, aki korral csak jobb lesz. Ami emellett még jó hír, hogy innentől nem érzem magam személyesen rosszul egy-egy anyázás miatt, mivel nem fogom vissza senki értelmi fejlődését. Nem mellesleg flagstaff kolléga is bátran túrhatja az instát vesztes meccsek után!

2. Nem

Na tegye fel a kezét, aki őszintén meglepődött! …és én emelem a kezemet, mert azt hittem, hogy kis százalékban, de vannak női olvasóink. Ezúton kérek minden kedves kartársat, hogy hozzon magával még egy hölgyet, és erősítsük a diverzitást! Addigis további kellemes virslipartit mindenkinek!

3. Mit szólsz a jelenlegi struktúrához? (minden tétmeccs előtt beharang + utána öfi)

Ez a kérdés, illetve az adott válaszok összessége remek bevezető esete annak, hogy egyre bátrabbak lettek az urak, és már született három javaslat is, amiből a zöldet vennék testületileg komolyabb megfontolás, és behatóbb vizsgálat alá. Ami fontos, hogy senki nem mondta, hogy kevesebb kéne a kontentből, sőt egy jó nagy szelet még többet szeretne olvasni. A visszajelzések alapján láthatóan nagy baj nincs, viszont a plusz cikkek ötletét érdemes felkapni, amúgyis volt már szó hasonló kezdeményezésről, ezt felírtuk. Ezek azok a dolgok, amik a legtöbb felkészülést és munkát jelentik, így a szerkesztői oldalról is a legtöbb megbeszélést fogják igényelni. Körbejárjuk, annyit ígérhetek! (zárójelben, mint példa, nem térek ki innentől minden szöveges visszajelzésre egyesével, hiszen annyi karakter nincs az interneten, amennyit ide lehetne önteni, hogy mindenkinek mindenre válaszoljunk, de hogy mégis reflektáljak valamennyire – nem értek egyet a javaslattal, hogy ne írjunk mindig valamit, mivel annyian vagyunk már, hogy ihajja! Van kapacitás, és a háttérben ez szépen fel is van osztva jó előre.)

4. Mit szólsz eddig az őszre megújult szerkesztőség munkájához?

Nagyon örülünk, hogy többségében jónak látjátok a szituációt, viszont valahol egyet értek azokkal is, akik szerint régen minden jobb volt. Nagyon szerettem gyerekkorom homályos emlékű nyarain nagymamámnál tölteni a gyorsan tovaszálló heteket, vagy már vidéki egyetemistaként a 3-4 órás főváros felé tartó vonatutatok alatt az Eltűnt Idő Nyomábant olvasgatni, csak épp előre csomagolt madeleine majszolgatás helyett az akkor még az IC-ken létező büfékocsi langyos, tipikusan Borsodira fókuszált sörfelhozatalát kortyolgatni. Visszakanyarodva, itt aztán már született szép számmal szöveges visszajelzés is! Átalában azt mondtátok, hogy jó az irány, és vannak új szerkesztő kollégák, akiket jobban csíptek, és vannak, akiket kevésbé. Ez bizony várható volt, ahogy a korábbi szűk, és megszokott gárda bővült egy nagyot. Ezen feszültség időbeni kezelését orvoslandó lehet, hogy szervezünk egy sztárbox gálát, ahol mondjuk én megmérkőzök k főispánnal, egy halálig tartó MMA rendszerű bunyóban, és aki túléli, az írhatja a következő beharangot!

5. Tervezel csatlakozni egy közös meccsnézéshez az idény során legalább egyszer?

Itt aztán már végképp elszabadult a billentyűzet szerencsére! Nagyon lebutítva 1/3 – 1/3 arányban van a Naná, meg a Nené, emellett pedig azt is nagyon jó volt látni, hogy a többiek is pozitívan állnak hozzá a témához túlnyomó részt. Tipikusan a földrajzi problematika jött fel (BP vs más városok, vagy külföld), ami abba a halmazba tartozik, aminek a feloldására nem valószínű, hogy találunk megoldást házon belül. Viszont ha teszem azt, vagytok többen Debrecenből, akkor össze lehet szerveződni bátran, amire a kummant szekció remek platform lehet.

6. Ha van bármi észrevétel, építő jellegű kritika, vagy csak mondanál valamit, itt a lehetőség!

Erre a kérdésre 20 szöveges válasz érkezett. Van átfedés néhány témában, de hogy csak párat említsek: többször feljött például a cikkek kiterjesztése a meccseken túlra (mélyebb elemzések a csapat háza táján), vendégelőadók meghívása, vagy épp több szám, több statisztika, több vicc és több vessző 🙂 Írtátok például még a Pateront is, amit a nyitó oldalra oda is szögeltünk!

Alapvetően nekem egy nagyon pozitív élmény volt olvasni a sok-sok visszajelzést és ötletet! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki vette az időt és a fáradtságot, és végigkattintgatta ezt a rövid kérdőívet, vagy akár meg is fogalmazta a saját gondolatait!

Szerintem érdemes lenne ezt megismételni majd 6, vagy 12 hónap múlva. Szerintetek milyen kérdéseket tegyünk majd fel? Ti mire lennétek kíváncsiak? Bármi jöhet, ahogy eddig is!

Forza!