°17 Giornata: Salernitana – Milan: Obligát elő-bejgli

Pajtások, az évben utoljára vendégségbe megy a kedvenc csapatunk péntek este, mint valószínűleg a legtöbbünk ezen a hétvégén, és míg mi a kötelező bejgli- és nehézétel-pusztításunkat kétséget kizáróan siker és némi puffadás fogja koronázni, úgy a Milan a festői salernoi kalandja is egyértelmű előjelekkel kecsegteti a kellően összezavart szurkolókat. Összezavarhatja ezen hősies szurkolótábort ez a bevezető, az Afcon nevezések, a Szuperduperliga kiírása, vagy akár Pistabá aktuális taktikai megújhodása is, de csüggedni semmiképp sem szabad, a táncdalfesztiválon csak mi jöhetünk ki győztesen, hiszen Zlatyó személyében újra nálunk a lédi miszter kárnevál! Salerno, Sanremo, egy kutya!

Mr. Karnevál szegény, megboldogult Szinisával

Na most akkor hogy is van ez a taktika váltás az AC Milan háza táján? Az előző meccsről annyit, hogy megosztotta a nézőtábort a produkció itt, és más fórumokon egyaránt, én személy szerint a kritikusabb oldalon pöffeszkedek, viszont ha tudatos és tervezett volt néhány dolog (pl. a 3-4-3, vagy a második félidei low-block stb.), akkor bizony el kell majd ismerni, hogy Erőspista, nem pedig Édesanna a termék, amit belepakolt az edző a halászlébe.

Utólag mindig okosabb az ember.

Ehhez képest most újra a 4-3-3 kerülhet elő, ugyanazon forrásra hivatkozva:

Ki érti ezt? Talán az aktuális ellenfél tükrözése lehet a megfontolás mögött, hisz a bordó gárda is 4-3-3 / 4-3-2-1-ben szeret poroszkálni, több-kevesebb sikerrel. A lényeg, hogy szerintem itt most nehéz megjósolni, hogy milyen hadrendben áll majd fel a Rossoneri, Nagyon kíváncsi leszek, mi sül ki ebből, és titkon azért szurkolok annak, hogy egy picivel a szokásostól eltérő megoldásoknak köszönhetően legyen egy jó tavaszunk, ha már az ősz ilyen lagymatagra sikeredett.

Egyébként a Salernitana még nem nyert a Milan ellen. Már úgy, hogy soha a büdös életben nem nyert még, mióta kolbászból van a kerítés. Ez lesz a hetedik találkozása a két gárdának, az eddig hat alkalomból két döntetlen mellet négy Milan győzelem született. /utólagos kiegészítés, illetve javítás a tényszerűség kedvéért: volt még 2 meccs 1948-ban, amik közül egyet-egyet nyert a két csapat, szóval technikailag már nyertek ellenünk/

Legutóbb egy igazi mélyolasz 1-1-et sikerült kiszenvedni ellenük, (itt az összefoglaló, ha valaki érzi magában a dühöt), elég sokat elmond, ha annyit megjegyzünk, hogy az egyik oldalon Széle-Origi-Brahim, a másikon Dia-Piatek-Candreva gyömöszölték egymást. Nálunk ebből a mágikus trióból szerencsére senki nincs épp a közelben, míg a másik oldalon a helyzet változatlan.

Ha pedig a várható hiányzókat nézzük, nálunk a védelem mellett már a középpálya is tragikusan fest, és még tragikusabban fog festeni, ha Bence kupázni, Kruninho pedig kebabozni távozik a téliszünetben. Hátul Anulu, Csáó, középen Múzsa és Tomi sérültek a kezdő közelébe eséllyel kerülő játékosok közül. Elől meg szerencsétlen Fóka nyelte be a szigonyt egy időre.

Közben meg már természetesen sorra jelenik meg a végtelen cikk arról, hogy kit és hova igazolunk, de én türelemre intenék mindenkit egyelőre, várjuk ki szépen a végét, mert nem tudjuk, mennyi pénzből gazdálkodhatnak Monk Ádámék ebben az ablakban.

Esetleg, ha tényleg 4-3-3 lesz a nyerő felállás, akkor a várható kezdőnk egyébként egész pofás azzal, hogy a bajnok Zsuzsa-Szék páros hátul betonozhat, és visszatérhet Bence Csík és Rén közé anti-presszing játékával. Nagyon hiányzott már a kis algír. Elől USA-FRA-POR trio, ami szintén a talán legerősebb verzió lenne, ha Zsír csapágyasra járatását nem beszéltük volna már át ezerszer az épp formába lendülő Vicc mellőzése mellett. Szerintem igenis itt lenne a tökéletes alkalom, hogy a szerb kezdjen, egy halál gyenge, épp tökutolsó és rossz formában játszó csapat ellen. De nem fog.

Esetleg, ha mégis maradnánk a 3-4-3-nál, akkor pedig akár mindenki újdonsült kedvenc Lajosa is odakerülhetne a hátsó alakzatba, és a középpályát sem kéne túlhajszolnia a mesternek. Hátha.

A hazaiakkal kapcsolatban csak annyit emelnék ki, hogy mindenki úgy nézze ezt a Dia srácot, hogy nyáron elvileg majdnem elhoztuk csatárnak, illetve, hogy épp a legendás, de szebb napokat látott Pippo ül a kispadjukon, miután szezon közben menesztették Paulo Souza-t (akinek az elődjét, Davide Nicola-t egy hónapon belül kétszer rúgták ki az év elején). Szóval jó lesz újra látni az öreget, mert bár az edzői munkássága a Primavera után már kevésbé volt emlékezetes, számomra játékosként mindig nagy kedvenc marad, még ha annyira talán sosem dadogott a labda egy BL és VB győztes csatárnál sem, mint a jó öreg Superpippo-nál.

Kötelező, de sima győzelmet várok, remélhetőleg kevés izgalommal.

Tipp: 0-3 (Simic, Jovic, Salihamidzic)