°19 Giornata: Empoli – Milan

Most, hogy mindenki kiheverte a nagyon boldog Újévet, és lassan visszaszokunk a dolgok normális, kevésbé ünnepies és petárdás mederébe, itt van kedvenc csapatunk újra, vagy a 2024-es évben legalábbis bajnokin először, méghozzá egy vasárnap déli étvágycsinálóval. Papíron jó sorozatban, jó formában vannak a srácok, így minden jel arra mutat, hogy ennek folytatódnia kell a Carlo Castellaniban is. De igyon a medve bőrére az, aki még nem látott falon pókot a fától az erdőt.

Kupameccs: nagyot nyertünk a csikócsapattal a koppában.

A legtöbb Iggista szépen muzsikált, edzőbá rendesen olajozza a gépszíjat a fiatalok öltözőjében. Remélhetőleg viszontlátjuk a felnőttek között a védelem közepén Lajost, itt tudjuk tartani Theo 2.0-át, illetve Csakazértis a kezdő közelében marad, van benne lendület, meg firka. Vegyesbolt és Vicc esetében pedig újból bebizonyosodni látszik, hogy megfelelő opciók lehetnének. Ha.

Idén lenne esély végig menni a sorozatban, hiszen a merda már búcsúzott is, szerdán pedig meglátjuk mit szólnak ehhez Karcsiék. Apropó Karesz, én nagyon örülök a feltámadásának, és annak is, hogy lesz némi capital gain nyereségünk azon, ha aktiválják a kialkudott opciót. Szerintem sajnos már nem látjuk piros-feketében a srácot. Kár érte, kiváló ügynök volt!

Mercato: Mióta Gabika visszatért, száll az égbolton a végtelen kacsafelhő, amivel kapcsolatban minden kedves olvasó pajtást óva intenék attól, hogy nemes kattintásával jutalmazza a cikkíró Rejtő Jenőket – mert azért lássuk be, ha bedobják nyolcvanhatodjára is Zirkizézét, vagy Dibalát, vagy Ronáldót, akkor arra a megy a katt. Ez meg bevételt generál. Az meg még nagyobb kamukat. Ez egy büdös nagy öngerjesztő folyamat, ne etessük, ha nem Romano kolléga írja, hogy here we go.

Márpedig megírta, érkezik hozzánk Teri, Teréz, Tercsi, Racsi, Recsi, Ropp? Majd a nálam kreatívabb kollégák adnak neki hülyenevet. Ami fontos, hogy egy olyan olasz, U21-es válogatott játékost sikerült bemonkádázni, amitől én speciel megnyalom a tíz ujjamat. Nekem az előjelek alapján végtelenül ígéretes, nagyon rugalmas és jó képességű játékosnak tűnik, akivel egyszerre több lyukat lehet foltozni a védelemben. Klasszis nem valószínű, hogy lesz belőle, de Capitano szintjét szerintem meg fogja ugrani minimum 1-2 éven belül. Nagy fogásnak tűnik hosszú távon, ehhez képest pedig meglepően olcsón sikerült elhozni. Hogy mire alapozom ezt a sok sületlenséget? Ide nézzetek barátocskáim:

22/23 szezon hőtérképe, összesen 21 meccsen
https://www.sofascore.com/player/terracciano-filippo/1034303
23/24 szezon eddigi hőtérképe, 18 meccsen
https://www.sofascore.com/player/terracciano-filippo/1034303

Rajta kívül van pletyó támadókról szokás szerint, bár Jóvicc beindulni látszik. Szerintem maximum egy fiatal, olasz lenne ide jó (Hadnagy?), de ami szubjektíven nekem fontosnak tűnik, az Kruninho pótlása lenne. A bosnyák már gyakorlatilag nem Milan játékos, pedig mekkora szerelem volt Stef és közötte néhány hónappal ezelőtt! Nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni, csak egy fél pillanatra kacsintanék vissza egy korábbi beharangra, amiben írtam is, hogy jó ötlet lenne Ricci-t elhozni a Toroból. Még mindig így gondolom, és talán esély is lenne rá.

Empoli meccs: na erről már nem fogok tudni sokat írni.

Elvileg az Afcon + sérülések által megtépázott gálakezdő várható, Theoval középhátvédként, és Zsírral Jóvicc helyett. Vegyes kényszerből bent ragadt a kezdőben, és egy 4-2-3-1-gyel fogunk várhatóan rohamozni.

A hazaiak elég ratyi formában vannak, mióta November közepén elkapták a Napolit (L-D-D-L-L-D), a papíron legjobb/legértékesebb játékosuk az a Tommaso Baldanzi, akiben benne van a tehetség, hogy nyomjon egy Lorenzo Insigne típusú karriert, de idén eddig a hamvas 36 éves Caputo vezeti a hazai góllövő listát annyival pont, mint amit nálunk Zsuzsi kapart össze eddig. Emlékezzünk még meg szegény felebarátunkról, Daniel Maldiniről is, aki épp az Empoliban van kölcsönben, és bár kezdeni valószínűleg nem fog, de a keretben ott lehet.

Szóval féltávnál egy kiesőjelölt otthonába látogatunk. Legutóbb Áprilisban találkoztunk velük, akkor egy veretes 0-0 lett az eredmény. Az egy dolog, hogy Perisan kapusból Oliver Kahn-t csináltunk egy meccs erejéig, és hogy Zsír isteni balkezéről elvett egy gólt a VAR a legvégén, de Még ebben a neo-banter érában is hidegrázós a dupla-bohócsipkás támadó alakulatunk Rebic-Origi formájában. Felléptek még Diaz, Saelemakers és De Ketelare művészurak is. Az összefoglalót csak igazi, hithű mazochistáknak ajánlom:

Ez tipikusan az a meccs, ahol a győzelem garantáltnak tűnik, de valójában nagyon nem az. Ha megússzuk első negyedórás kapott gól, és komolyabb sérülések nélkül, akkor azt mondom, hogy ez most jobban fog sikerülni! Ez a 3 pont még sokat érhet a végén. Ha bemegy, gól. A bab is hús.

Tipp: 0-2 (Furliani, Conte)