Hurkasütő 1/4 visszahágó: Roma – Milan

Ave Caesar! Dicsőség és kondi! Próbálom magam feltüzelni az Örök Város ma esti bevételére, de egyelőre még a Herendi Porcelánmanufaktúrában tett szakmai túra hatása alatt állok. A minőségirányítási célú látogatás meglepően szemléletesre és látványosra sikeredett, a szépérzékem meg egyenesen kicsattant, hogy számok és feladatok helyett színes alkotásokban gyönyörködhetek. Ezen szemüvegen keresztül a fiúk múlt heti teljesítménye is szépnek hat. A tovább után beszámolok erről is meg arról is.

A Herendi Porcelánmanufaktúra főterén álló oroszlion, aki minden évben új „bundát” kap a festőktől, idén az élőhelyét ábrázoló kép díszíti. A hiedelemmel ellentétben nem porcelán, pusztán műanyag.

Az odavágót megelőző este DDR szemmel láthatóan Pioli playbookjával a párnája alatt hajtotta álomra a fejét. A masterplan ült is, le lettünk sakkozva a pályáról. Ezeknek fényében remélem a jó István tanult a nála sokkal rutinosabb (sic!) Double Data Rate-től és a szerda estéjét egy üveg testes bordói vörös, pasta all’ Arrabbiata és frissen bevetett ágyikó mellett az ellenfél taktikájával töltötte.

Az ifjú Zlatan (32) gólja előtti pillanat az ominózus Anglia elleni meccsen.
~égetett porcelán, színtelen, Herend 2024

Az a blama csak nem fordul elő még egyszer egy hét leforgása alatt, ugyanazon ellenfél esetében, hogy a komplett csapatot leveszik a pályáról, kiherélve a taktikánkat. Az előny a Roma-nál van, nekik ezt elég lesz megtartani és előhúzni farzsebből Mou által beléjük plántált park the bus-t, így még nehezebb feladatnak látszik minimum két gólt rúgni nekik ma este.

A Roma új címerállata a ma esti meccs után. Ezeknek a kis szobrocskáknak az elkészülési ideje 30 (munka)órától 60-ig is terjedhet attól függően, hány körben szükséges kiégetni, valamint mennyire részletgazdag a festés, melyet kézzel készítenek.

Trendy és fiatalosch.

Erre a kupára ugyanis még rá lehetne menni. A bajnokság már lassan tét nélküli, persze a Sass elleni cummandárét kár is lenne ezzel magyarázni, de az is biztos, hogy egy-egy fontosabb meccsre még ez a mentálisan a habokban lévő gárda is fel tudja szívni magát, illő lenne az odavágó abszolútértékét mutatni ezen a csörtén. Hogy aztán a már fixen bajnok Leverkusen ellen mennyi sanszunk lenne, szintén nem kevés kérdést vet fel, de erőpróbának nem lenne utolsó. Persze, ez egészen addig wishful thinking, amíg nem torkoztatjuk a farkast ma este.

Ezt a fajta porcelánt úgynevezett „pikkelyezéssel” készítik fel a festésre. A művész kiégetés előtt pikkelyeket vés a szobrocskába és ezek mentén színezi majd meg.

Nem verhetetlen Deák Dániel Rajongói által vezetett gárda, amennyiben a kulcsjátékosok nem csak a mezüket küldik ki a pályára, lesz valami új elképzelés a taktikában és a győzni akarás látszik majd a játék képén, és nem az, hogyha másnap reggelig játszunk, akkor se találnánk gólt.

Tavaszi nemződüh

Talán kezdő:
Májx,
Davidoff, Gabstacurta, Zsuzsi, Theodor,
Múzsa, Jani a Rénszarvas,
50 Csillag, Noccerino, Way 45,
Los Anheles

Theodor, hogy értékeled a múlt heti meccset? Jó, igazad van, én is magamba fordulnék azok után.