Köd, vírusok, ónos eső # Milan v Cagliari

Kedves Mindenki, 2017-ben is követjük a métát, mindjárt itt van nekünk ma estére egy jó kis konzerv szardínia. Majd elválik, mennyire adják könnyen magukat, ha egyáltalán, ugyanis, lehet, hogy nem emlékeztek, de az utóbbi két januári nyitányon csúnyán elvéreztünk, a Bologna és természetesen a Sassuolo is három ponttal távozhatott a San Siróból. Illendő lenne tehát most valahogy elkenni ezeknek a szakadt szigeti halászoknak a száját, de – ahogyan a múlt példái is mutatják – nem mehetünk biztosra, most sem. Pedig tényleg nem ártana, ha megszórnánk őket, mint a Jóisten itt nálunk a megyei utakat a napokban, mert már csak január van, és bizony nem esne rosszul, ha visszaelőznénk a homikék rétegeket. Hajtás után visszafogott harcba indító. 

Ugye most arról van szó, hogy mindenki full happy a kupagyőzelem óta, és hát nagyon szeretnék továbbvinni az ott szerzett lendületet a srácok, ha már az utolsó két bajnoki nem sikerült valami fényesen, és elúszott 1-2 pont. Ez tényleg egy támogatandó ötlet, a mi részünkről OK, beharang is készül, ahogyan mindig. Kérdések, kockázatok meg kételyek azok persze vannak szép számmal, de mikor nem lennének, ha nem pont most.

Adott ugye rögtön a csatársor, ahová a hírek szerint visszakerül a két ezer perce gólképtelen csatár (köszönjük, Tuttosport). Niang mondjuk még vírusokkal küzdött, de lehet, hogy ő könnyebben megtalálja az összhangot ezekkel a sajátságos életformákkal. Mostanában különösebben nem dicsérhettük, ki tudja, talán jót tett neki ez a kisebb szünet, és sikeresen újrakötötték nála azt a néhány köteg kábelt. Bacca ugye másik történet, ő már eléggé menne, de nem Kínába, hanem vissza Sevillába, vagy a franc se tudja, hogy hova, szerintem beszéljék meg az illetékesekkel, és zárják az ügyet, ahogy lehet. Robben meg természetesen a helyén, ahogy kell.

A középpályán sem minden tiszta, bár az fix, hogy Jack játszani fog, tehát itt kell neki helyet találni. Kuco lesérült, a helyére vagy Pasalic vagy Bertók kerülhet be, de valószínűleg az előbbi, mert mindenki szeretné fenntartani az illúziót, hogy utóbbi is a keret megbecsült és értékes tagja. A most 14 Locatelli helye meg ugye  fix, szerintem meccs után most már megnézheti majd a Cobra11-et, ha ugyan lesz még hozzá ereje.

A védelemben viszont elég egyértelműnek tűnik minden, Iggy, Alessio, Raklap, DS. Mögöttük meg Giggio. Ez azért elég fura, az meg egészen hihetetlen, hogy mind olasz, bár a hajasnál befigyel egy argentin útlevél, de első ránézésre is előjön belőle a hegyi útonálló, nincs is ezzel semmi baj.

A Cagliari egyébként nem nyomja rosszul, simán bent fognak maradni év végén. A pontokat mondjuk legfőképpen hazai vizeken gyűjtögetik, az idegenbeli 9 meccsen elért 4 azért elég ergya, de láttunk már hasonló mutatókkal érkező csapatokat, aztán csak repkedni kellett szegény Giggiónak még a 90. perc után is, úgyhogy csak óvatosan! Van nekik néhány jobb játékosuk is, de azért szerencsére nem jobbak a mieinknél. Vince is mondta, hogy oda kell majd figyelni a srácoknak. Na FORZA, hajrá!!!