°35 Giornata: Juventus – Milan / Most vagy soha

Négy forduló van hátra, négy döntővel ha úgy tetszik, de ezek közül is kiemelkedik a ma esti rangadó. Megyünk a zebrákhoz, ahol emberemlékezet óta nem nyertünk meccset, két nagyon szar formában lévő csapat küzd meg a BL helyekért. Nagy meccsre talán nem kell számítani, esély a győzelemre van, mert ha valamikor, most meg lehet fogni őket tényleg. Mindenki a fedélzeten, a szezon legjobb 90 percét kell lehozni, egy-két ember kiérdemelhetné az új szerződést, ahogyan Pioli sorsával kapcsolatban is sok kérdés eldőlhet.

Egyszerű a képlet: kikapunk, és akkor kb csoda kell a BL-hez, döntetlen, és megmarad az esély, de nem is járunk igazán jól (a Napolival szemben miénk a jobb egymás elleni eredmény, a Juventusszal szemben viszont nem) ha nyerünk, akkor meg az utolsó fordulóban az Atalanta ellen egy döntetlen is elég lenne biztosan, amennyiben megverjük a két kiesőjelöltet, tehát abszolút a saját kezünkben lenne a sorsunk. Egyik eset sem túlságosan biztató, ha azt nézem 3 hónapja még vezettük a tabellát, de ez van most már, ebből kell valahogy jól kijönni. A legvalószínűbb az óvatoskodó játék mindkét fél részéről, és a döntetlen, de én azt mondom, nekünk itt inkább kockáztatnunk kellene és győzelemre játszani. Egyszerűen most ez egy nyerhetőbb meccs, mint az utolsó fordulós lesz, még talán akkor is, ha az Atalantának az már tét nélküli lenne.

Pioli megkeveri egy kicsit a lapokat elvileg, Brahim Díaz kerülhet be random a kezdőbe, Ibra mögé/mellé akár, Kebab meg menne ki a szélre, itt most lehet még a kőbe vésett 4-2-3-1 is változni fog, meglátjuk. Engem a legjobban ebben az aggaszt, hogy így Rebic hiányában Chiesa gyakorlatilag 1v1-ben lesz Theoval, ami nem valami biztató előjel. Van egy jó hír is persze, Kastély eltiltott, úgyhogy nem kell arra készülnünk, hogy szokás szerint egy-egy nagyobb széllökésnek köszönhetően veszít labdát a csapat. Dollár esete pedig pikáns, mert nyártól könnyen lehet, hogy az ellenfélnél folytatja, aztán vannak olyan aggódó hangok, akik szerint egész véletlen majd nem véd jól. Ez mondjuk szerintem nevetséges, nyilván nem fogja leadni a meccset, pláne mert továbbra is maradni fog, ha BL helyre érünk. A várható kezdő: Donnarumma – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez – Bennacer, Kessie – Saelemaekers, Díaz, Calhanoglu – Ibrahimovic.

A Juventus tényleg szar, nem kell ragozni, Pirlo első szezonja teljes bukás. A múlt heti Udinese elleni meccsük egészen kriminális volt, és inkább a Udinéről mond el sok mindent, hogy ki tudtak kapni valahogy. Viszont otthon elég jó a mérlege sajnos a rabruhásoknak, 17 meccsen 13 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség, mi meg ugye idegenben megyünk nagyot általában, vagy legalábbis ezt mondhattuk, amíg a Lazio meg nem csapott minket csúnyán. Hiányzó náluk sincs, és hát a keretük jóval komolyabb még így is, mint a miénk, szóval egyértelműen a meccs esélyesei. 
Kezdőjük várhatóan:

Az őszi, vagyis hát januári meccsből nagyon nem érdemes kiindulni, erősen hiányos csapattal kaptunk ki, az első félidő nagy részében még jobban is játszva az ellenfélnél, szóval az talán még reményt is adhat. Ha meg akarjuk menteni tehát a szezont, itt az esély erre, és tényleg nyerni kéne hozzá. A Keszi tripla büntetőkből még sosem volt ilyen fontos, gyertek szurkolni este! Forza!