Mielőtt még nagyon elszállnánk magunktól # Fiorentina v Milan

Tündér bogárkák, nem volt az olyan régen – egész pontosan 2014. március 26-án – hogy utoljára nyerni tudtunk a Franchiban.  Alig 2 óra múlva újra nekifut a csapat, hogy megismételje ezt a bravúrt. Az elmúlt 1-2 meccs jó hangulatban, elviselhető játékkal telt, az eredményekre sem lehet panaszunk. Azzal együtt, hogy kilátástalan helyzetben talált minket a szeptember, ezek az emészthetőbbre sikerült 90 percek arra talán elegek voltak, hogy ne csak muszájból, köpködve üljünk le a képernyők elé ma este. Remélem, legalábbis. Persze ezek nem nagy dolgok, arra azonban mindenképpen jók, hogy kibírhatóbbá varázsolják ezt a lehetetlenül hosszúvá nyúló átmeneti időszakot. Hajtás után szűkre szabott kedvcsináló.

A kedd esti meccsen kaptunk egy mintha-élményt a csapattól. Mintha Paletta tényleg egy határozott, jól helyezkedő belső védő lenne, aki megbízható párost alkothat Romagnolival. Mintha a Capitano legalább még a hosszú labdáival képes lenne értéket teremteni a saját csapata számára. Mintha Niang még egy 2-3 sallerral még pont megfogható Balotelli-utód lenne, legalább olyan ragyogó tehetséggel. Mintha Bacca tényleg egy full hatékony befejezőember lenne. Nem sok ez a pár dolog, de ha összegyúrjuk, uram bocsá’ hozzáteszünk egy szeren lévő Jacket, egy agilis Kuckát vagy penge Susót, akkor már ott tartunk, hogy ez egy csapat.

Aztán ma este meglátjuk, hány zsákkal telik Firenzében. Ha tényleg nem csak képzelődés volt az előbbi pár sor, akkor közvetlen riválisok leszünk a Violával, mondjuk az 5. helyért. Elég nagy baj, hogy ez is már egy lépés lenne előre a tavalyi dolgokhoz képest, de lenne azért szerintem olyan, aki ennek is tudna örülni. A hazaiak elég szerény mercatón vannak túl, igaz, a mag egyben maradt, és nekik már évek óta van egy működő játékuk. Mindegy, az eredményeik egyelőre gyérek, semmi okunk sincsen megijedni tőlük. Valószínűleg nehezebb lesz ez a meccs a keddinél, már csak azért is, mert idegenben leszünk, viszont még pont nem annyira, hogy ne nyerhetnénk akár újra. De talán sokkal reálisabb, ha csak azt várjuk el a csapattól, hogy mutassák meg, van itt karakter és a magunk szerény módján tényleg tartunk valahová. Az eredmény meg annyi lesz, amennyi.

A Mister elmondta, akár a keddi csapatot is egy az egyben felküldhetné, de majd meglátja. Hát, nézzük akkor, mit vár a Gazzetta! Donnarumma helye atombiztos, mint ahogyan a Romagnoli-Paletta-duóé is. A két szélén bőven lehet kavarás, egyelőre a Calabria – De Sciglio-páros a favorit, de kezdhetünk akár Abate-Antonellivel is. Egyelőre a Kucka-Montolivo-Bonaventura középpályás trió kezdetésére mutatkozik a legnagyobb esély. A támadások fő felelősei ismét Niang, Bacca és a vonal mellett visszafogottan teljesítő Suso lesznek. Teljesen korrekt. A hazaiaktól elsősorban a már jól ismert Valero-Ilicic-Kalinic-trió tevékenységére hívnám fel a figyelmet, hogy aztán majd Tatarosanu balfaszságairól szóljon Pálka összefoglalója. Bár úgy lenne. Gyertek majd!

Tipp: Fiorentina 0-2 Milan